Hamburger
2011.06.16. 09:34
Amikor gyerek voltam, néhányszor hallottam az a kifejezést, olyan éhe, hogy a szart is megenné. Úgy látszik a Japánok eljutottak erre a pontra. Nem tudom, hogy mennyire igaz az alábbi cikk, de úgy érzem, előbb utóbb a szarból is lehet légvárat építeni. Vagy mégsem.
A szennyvízkezelés teljesen új formáján kísérleteznek a szigetországban.
Nem, nem vicc, a képen és az alábbi videón is a nagyrészt emberi ürülékből kivont fehérjéből, szójából és steak szószból álló mesterséges húspogácsa látható - egyelőre teljesen természetes körettel, teljesen természetes zsemlében.
Mint kiderült, Japán kezelhetetlen mennyiségű szennyel rendelkezik, amin az újrahasznosítás ezen ehető változata is segíthet. A feltaláló, Mitsyuki Ikeda tisztában van azzal, hogy egyesek valószínűleg irtóznak majd olyasmi bevitelétől, ami egyszer már kijött az emberi testből - a magunk részéről úgy gondoljuk, hogy inkább azok lehetnek kisebbségben, akikben nincs meg ez a természetes idegenkedés.
Jelenleg a mesterséges "hús" 10-20-szor annyiba kerül, mintha levágnának egy marhát, azonban a feltaláló szerint az árat le fogják tudni nyomni a normális hús szintjére, mikor a fejlesztés befejeződik. A kérdés már csak az, hogy kinek a torkán lehet majd lenyomni.
Az ürülék hamburger egyetlen - ám összességében talán elhanyagolható - előnye, hogy kalóriaszegényebb a normálisnál.
forrás:www.hir24.hu/it-mobil/2011/06/16/a-japanok-urulekbol-keszitenek-hamburgert/~~fokuszA bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek