Hamburger

2011.06.16. 09:34

Amikor gyerek voltam, néhányszor hallottam az a kifejezést, olyan éhe,  hogy a szart is megenné. Úgy látszik a Japánok eljutottak erre a pontra.  Nem tudom, hogy mennyire igaz az alábbi cikk, de úgy érzem, előbb utóbb a szarból is lehet légvárat építeni. Vagy mégsem.


A szennyvízkezelés teljesen új formáján kísérleteznek a szigetországban.

 
A japánok ürülékből készítenek hamburgert (Gizmodo)

Nem, nem vicc, a képen és az alábbi videón is a nagyrészt emberi ürülékből kivont fehérjéből, szójából és steak szószból álló mesterséges húspogácsa látható - egyelőre teljesen természetes körettel, teljesen természetes zsemlében.

Mint kiderült, Japán kezelhetetlen mennyiségű szennyel rendelkezik, amin az újrahasznosítás ezen ehető változata is segíthet. A feltaláló, Mitsyuki Ikeda tisztában van azzal, hogy egyesek valószínűleg irtóznak majd olyasmi bevitelétől, ami egyszer már kijött az emberi testből - a magunk részéről úgy gondoljuk, hogy inkább azok lehetnek kisebbségben, akikben nincs meg ez a természetes idegenkedés.

Jelenleg a mesterséges "hús" 10-20-szor annyiba kerül, mintha levágnának egy marhát, azonban a feltaláló szerint az árat le fogják tudni nyomni a normális hús szintjére, mikor a fejlesztés befejeződik. A kérdés már csak az, hogy kinek a torkán lehet majd lenyomni.

Az ürülék hamburger egyetlen - ám összességében talán elhanyagolható - előnye, hogy kalóriaszegényebb a normálisnál.

forrás:www.hir24.hu/it-mobil/2011/06/16/a-japanok-urulekbol-keszitenek-hamburgert/~~fokusz

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeeandsmile.blog.hu/api/trackback/id/tr452988569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása