SK-hógömb

2011.12.05. 20:18

forrás:www.aprettycoollife.com/2011/11/anthro-hack-mason-jar-snow-globes.html

Gyűjts össze a lakásban fellelhető ÜRES, használaton kívüli, esetleg különleges befőttesüveget (venni is vehetsz, ha valami különlegesre vágysz, de szerintem teljesen jó a hagyományos), és néhány apró műanyag fácskát (játékbolt) és fehér apró szemű morzsás (nem tudom körülírni, hobby boltba tudják, hogy mit szeretnél, ha azt mondod havat akarsz imitálni) valamit  a hobby/kreatyvboltból.
A fákat, hóembert, mikulást,angyalkát, szóval bármi karácsonyos, ami épp a kezed ügyébe akad (ha nincs kedved extra költségekbe verni magad) és a fedelekre kell ragasztani (vízállót!!!). Tölts fel a befőttesüvegeket vízzel és hóval, csillámmal, glitterrel.
Csavard rá a fedeleket szorosan(!!!) és élvezd a havas jóságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeeandsmile.blog.hu/api/trackback/id/tr493440971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.12.08. 08:13:37

Nem tudod esetleg, hogy víz helyett milyen sűrűbb folyadékkal lehet hasonló hatást elérni? :)

Jadedreams 2011.12.08. 19:19:26

@Enchantée: elméletileg a glicerin is jó (gyógyszertár talán)
találtam másik leírást:
Szükséges anyagok:

kis befőttes, vagy bébiételes üveg
szilikonos ragasztó
csillámpor (ezüst, fehér vagy arany)
akril festék
desztilált víz
glicerin
sziloplaszt
tetszés szerinti műanyag figurák
esetleg hungarocel

Elkészítés:

A kiválasztott üveg tetejét fessük le pirosra, zöldre, vagy amilyen színre szeretnénk. A kiválasztott figurákat ragasszuk bele a kupak belsejébe. Ha nagyon mély a kupak, hungarocellből vágjunk ki egy kört, ami pont befér majd az üveg száján, és erre ragasszuk a figurákat. Így megemelhetjük őket, és a hatás is havasabb lesz.

Ha a ragasztó megszáradt, mossuk ki jól az üveget, töltsük meg desztillált vízzel, adjuk hozzá a glicerint 2-1 vagy 1-1 arányban, és szórjuk bele a csillámport.

Hogy a víz ne folyjon ki az üvegből kenjük be az üveg száját a csavarmenetnél színtelen sziloplaszttal, csavarjuk rá a kupakot és hagyjuk száradni fél napig, majd fordítsuk meg az üveget és kész is a saját egyedi hógömbünk

Lars.Lares 2011.12.12. 11:33:18

Már a "kis befőttes üveg"-nél tudtam, reménytelen hogy valaha ilyet tudjak összehozni. :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2011.12.12. 18:28:33

@Lars.Lares: Adjak egyet? ;) Szerintem az Erős Pista üvege is pont tökéletes méret ehhez... :)
(Egyébként én sem próbálkozok meg vele egyelőre, az egyik barátom viszont bele van zúgva a hógömbökbe, miatta kérdeztem.)
süti beállítások módosítása